Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη με την Αγγελίνα Λιβανού.


Αν σας αρέσουν οι ιστορίες πάθους, έρωτα ...
 Αν είστε fun των άρλεκιν ... 
Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε μία νέα συγγραφέα η οποία μας προσφέρει ένα άρλεκιν στα Ελληνικά δεδομένα ... Αγγελίνα Λιβανού και Γυάλινες Αγάπες ... 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Αγγελίνα Λιβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Αναγνώσματα κλασικών συγγραφέων όπως τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλι Μπροντέ κ.α την οδήγησαν σε αρκετές συγγραφικές απόπειρες, καταλήγοντας σε μικρά ερωτικά μυθιστορήματα, χωρίς όμως το τραγικό τέλος των κλασικών συγγραφέων, γιατί θεωρεί πως ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης και πρέπει να έχει αισιόδοξο τέλος, τουλάχιστον ως ανάγνωσμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αγαπάει τα ταξίδια γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης και τα τελευταία χρόνια ζει μακριά από την Αθήνα.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κυρία Λιβανού σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που παραχωρείτε στο blog μας, Θεματοφύλακες Βιβλίων». Θα ήθελα αρχικά να μας πείτε δυο λόγια για σας. 

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ! Είμαι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Πηγαίνω στην τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ, στη λαϊκή και έχω πάντα προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Δεν θεωρώ κανέναν υπάλληλό μου και σέβομαι τον κάθε έναν για αυτό που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό που ίσως με διαχωρίζει κάπως είναι η ιδιαίτερη σημασία που δίνω στους ανθρώπους. Τους παρακολουθώ, τους μελετώ, ακούω τις συζητήσεις τους, τους αφουγκράζομαι. 

 Τι σας ώθησε να εκφράσετε τις σκέψεις σας, τις ιδέες σας στο χαρτί; 

Το θεωρώ ως φυσιολογική εξέλιξη της μεγάλης μου αγάπης για το διάβασμα. Είναι σαν τάξιμο το γράψιμο. Κάτι που σε τρώει μέσα σου και πρέπει με κάθε τρόπο να το βγάλεις στο χαρτί. Διέξοδο στις δύσκολες στιγμές, όταν το συναισθηματικό φορτίο φαντάζει αδιέξοδο. 

«Γυάλινες Αγάπες», λοιπόν, το πρώτο σας βιβλίο σε σειρά Pocket. Πώς προέκυψε το «Pocket». Πιστεύετε θα έχει ανταπόκριση στον κόσμο η νέα αυτή τάση; 

Το ελπίζω όσο και η εκδότριά μου Ελένη Κεκροπούλου! Είναι δική της ιδέα αυτή η σειρά και η αλήθεια είναι πως τα βιβλία Pocket υπάρχουν για πάρα πολλά χρόνια στην αγορά. Θεωρώ λοιπόν πως μια ελληνική σειρά, ιδιαιτέρως προσεγμένη, και δουλεμένη με αγάπη και μεράκι, θα κάνει τη διαφορά. Απλώς όπως κάθε τι καινούργιο, χρειάζεται το χρόνο της. 

Οι ήρωες της ιστορίας σας ήταν διαμορφωμένοι από την αρχή ή εξελίχθηκαν κατά τη συγγραφή της ιστορίας τους; 

Συνήθως δεν ξεκινώ να γράφω αν δεν γνωρίζω τη βασική ιστορία. Αρχή, μέση, τέλος. Πάντοτε όμως υπάρχει το περιθώριο των ανατροπών και των εκπλήξεων. Τώρα όσον αφορά τους ήρωες μου είναι και αυτοί προδιαγεγραμμένοι. Αυτό που με ενδιαφέρει καθώς τους μεταφέρω στο χαρτί είναι να είναι ολοκληρωμένοι. Να μπορούν να υπάρχουν, ακόμα και στην υπερβολή τους και να μην είναι καρτούν.


Ο Ίαν και η Ράνια. Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες. Η Ράνια μετά από μία ερωτική απογοήτευση κλείνεται στον εαυτό της. Και ο Ίαν δίνει αγώνα για να την κατακτήσει. Είμαστε, αλήθεια, τόσο δύσκολοι στην αγάπη; 

Η συμπεριφορά της Ράνιας δεν έχει να κάνει με το αν δυσκολεύεται να αγαπήσει τον Ίαν ή όχι. Έχει να κάνει με την «ταμπέλα» που απέκτησε μέσα στην οικογένεια. Είναι το αποτυχημένο παιδί. Έχει λοιπόν έτοιμο αυτό το σενάριο. Το έχει βιώσει. Πώς είναι δυνατόν να αποδεχτεί αβασάνιστα την ανατροπή; Πώς είναι δυνατόν να πιστέψει πως κάποιος άνθρωπος μπορεί να την αγαπήσει τόσο πολύ, για αυτό που είναι, αφού είναι σίγουρη πως κάτι τέτοιο δεν της αξίζει; 

 Επίσης, μου έδωσε την εντύπωση ότι περίμενε να κάνει το λάθος ο Ίαν, για να δικαιωθεί. Για να πει «Το ήξερα ότι έτσι θα γινόταν». Και για αυτό την κρίσιμη στιγμή (δεν θα πω λεπτομέρειες για να κρατήσω το ενδιαφέρον των αναγνωστών) απλά εξαφανίστηκε. Γιατί πιστεύετε είμαστε τόσο επιφυλακτικοί απέναντι στους άλλους; 

Φυσικά. Το λάθος του Ίαν περιμένει η Ράνια για να δικαιωθεί. Για να επιβεβαιώσει το σενάριό της. Την «ταμπέλα» της. Είναι η ανθρώπινη ανασφάλεια που δεν αφήνει να αποδεχτούμε την αγάπη. Όχι πάντα ευτυχώς, αλλά πολλές φορές και πάντοτε σε συνάρτηση με όσα έχουμε βιώσει στην οικογένεια μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν να υπάρχουν από το να ζουν γιατί φοβούνται μην πληγωθούν. Μου φαίνεται αδιανόητο κι όμως συμβαίνει. Ο έρωτας, η αγάπη, η ζωή είναι διαρκής αγώνας, είναι καθημερινό χτίσιμο αλλά κάποιοι το φοβούνται και το αποφεύγουν. Μιλάμε βέβαια για αληθινά συναισθήματα και σχέσεις και όχι για συμβιβασμούς! 

Και ο Ίαν επίμονος. Δεν εγκαταλείπει. Πραγματικά, πολλές φορές σκέφτηκα, «Πού είναι αυτοί οι άντρες;». Δεν θεωρείτε ότι είναι κάπως υπερβολικό; Ειδικά στην εποχή μας που οι άντρες δύσκολα εκδηλώνονται. 

Οι άντρες στην εποχή μας εκδηλώνονται δύσκολα γιατί τους έχουμε ευνουχίσει! Γιατί φοβούνται πως θα πουν κάτι και θα ακούσουν τα σχολιανά τους! Ναι, αναμφίβολα ο Ίαν είναι υπερβολικός. Όμως κι αυτός έχει τις δικαιολογίες του. Αφενός έχει μεγαλώσει σε μια υπέροχη οικογένεια, που στερήθηκε βίαια και επιθυμεί να αναβιώσει, και αφετέρου καταλαβαίνει πως είναι μακράν του ψεύτικου κόσμου των φώτων και της λάμψης που ζει λόγω επαγγέλματος. Επιζητεί το αυθεντικό. Έχοντας λοιπόν βρει το ιδανικό του ταίρι, κάνει τα πάντα για να το κρατήσει. 


Ο Ίαν αλλάζει τελείως με τον έρωτα του για τη Ράνια. Μας αλλάζει τόσο ο έρωτας; 

Ο έρωτας μας μεταμορφώνει! Δεν μας αλλάζει απλώς. Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη και μας κρατάει ζωντανούς, ετοιμοπόλεμους! Ο μεγαλύτερος έρωτας μας πρέπει να είναι για την ίδια τη ζωή! Στον αντίποδα βέβαια, μπορεί να μας οδηγήσει στην τρέλα, την εμμονή ακόμα και το έγκλημα όταν δεν έχει ανταπόκριση ή την χάσει. 

Τελικά, η αγάπη είναι αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μας; 

Δυστυχώς το αντίθετο! Αν κυριαρχούσε η αγάπη στη ζωή μας, ο κόσμος θα ήταν υπέροχος! Είναι κι αυτός ένας λόγος που αγαπώ να γράφω για τον έρωτα και την αγάπη. Υπάρχει τόση μοναξιά και απογοήτευση στον κόσμο γύρω μας κι εγώ υπόσχομαι ένα όμορφο ταξίδι. Είναι ωραίο να μπορείς να ζεις το όνειρο έστω και μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Ίσως κάπου να συναντήσεις μια συμπεριφορά ή μια αντίδραση που να σε κάνει να προβληματιστείς. Και αυτό όφελος είναι. 

 Κλείνοντας τη συνέντευξή μας, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ετοιμάζετε κάτι καινούργιο. 

Ναι! Αυτό τον καιρό δουλεύω δύο καινούργια pocket books. Το επόμενο αισθηματικό και ένα αστυνομικό. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΣυνέντευξη: Χρυσή Αγγελίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname