Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίστε την Αθηνά Φαρσιαρώτου


Η Αθηνά Φαρσιαρώτου, έχει γίνει γνωστή μέσα από την ιστορία που δημοσιεύει στο wattpad, με τίτλο "Αγγελική Τιμωρία". Σήμερα μας μιλάει για τα ενδιαφέροντα της αλλά και για την ιστορία που έχει αγαπηθεί από ένα ευρύ κοινό. Απολαύστε την!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα-Αθηνά Φαρσιαρώτου γεννήθηκε το 19/9/1997 στην Θεσσαλονίκη όπου μένει μέχρι σήμερα.Σπουδάζει προσχολική αγωγή που ήταν η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό.Στον ελεύθερο της χρόνο ζωγραφίζει, τραγουδάει και πηγαίνει γυμναστήριο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ποιος ήταν ο σκοπός που σε ώθησε να ανεβάσεις την ιστορία σου στο wattpad ; 

Αρχικά να πω ότι έμαθα το wattpad εντελώς τυχαία από μια φίλη πριν τρεις μήνες. Είχα ξεκινήσει να γράφω αυτήν την ιστορία εδώ και 3 χρόνια, ωστόσο τότε δεν υπήρχε κανείς για κοινό. Ήθελα να την δείξω σε φίλους και γνωστούς να μου πουν την γνώμη τους, αλλά η ιστορία που είχα γράψει μέχρι τότε δεν ήταν ούτε η μισή και επιπλέον ήταν γραμμένη σε ένα τετράδιο γεμάτο μουτζούρες. Κανείς δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη, εκτός από εμένα. Όταν επιτέλους έκανα wattpad, ξεκίνησα πρώτα να διαβάζω εδώ δύο-τρία βιβλία. Ήθελα να δω τον τρόπο με τον οποίο γράφουν αλλά άτομα περίπου ίδιας ηλικίας με μένα. Άρχισα να αναρωτιέμαι το αν θα είχα και εγώ κοινό κι έτσι μια μέρα το πήρα απόφαση. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Ξεκίνησα απλά και μόνο για να ακούσω γνώμες και να διορθώσω λάθη.

Πως αποφάσισες να γράψεις μια ιστορία με αγγέλους και δαίμονες;

Τα βιβλία Φαντασίας κι ακόμη πιο ειδικά ο,τι είχε να κάνει με το υπερφυσικό (άγγελοι, δαίμονες, γοργόνες, νεράιδες, ξωτικά) είναι το αγαπημένο μου είδος βιβλίων. Είναι αυτά που διαβάζω και εγώ η ίδια. Με αφορμή λοιπόν τις δύο αγαπημένες μου τετραλογίες, στην Δευτέρα Λυκείου σκέφτηκα ότι μπορώ κι εγώ να γράψω κάτι τέτοιο. Ξεκίνησα απλά για να περνάει κάπως η ώρα μου, και να βγάζω τα συναισθήματα μου και την ένταση της ημέρας κάπου.

Μίλησε μας για τους πρωταγωνιστές της "Αγγελικής Τιμωρίας" (Melody, Gabriel, Stefan).

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Μια από τις ερωτήσεις που για κάποιον περίεργο λόγο με δυσκόλεψαν πιο πολύ.

Να ξεκινήσω από την πρωταγωνίστρια, την Melody. Την είχα φανταστεί σε κανονικό ύψος γύρω στο 1,70, όχι πολύ αδύνατη, με μακριά μαύρα μαλλιά και μελοπράσινα μάτια. Όσον αφορά τον χαρακτήρα της την ξεκίνησα πληγωμένη και ευαίσθητη, αλλά την εξελίσσω σιγά σιγά σε έξυπνη, πονηρή και δυνατή. Ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ο αγαπημένος Stefan, είναι φυσικά ένας άγγελος που προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να καταπατήσει τους νόμους των ουρανών ώστε να μπορεί να είναι με την αγαπημένη του. Είναι καστανός με χρυσάφι μάτια. (Είχα διαβάσει παλιά ότι οι αντιθέσεις στα χρώματα δημιουργούν μια μαγική εικόνα). Όσον αφορά τον εσωτερικό του κόσμο είναι γλυκός, έξυπνος και ετοιμόλογος.

Τέλος ο Gabriel είναι ο κακός της υπόθεσης. Είναι και το κλειδί των όσων γίνονται. Είναι ένας ήρωας που μου δίνει άπλετο χώρο για να κάνω συνεχής ανατροπές. Όσο βέβαια θα προχωράει η ιστορία θα αποκαλύπτεται πως ο Gabriel δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται. Έχει αναγκαστεί να γίνει κακός για κάποιον λόγο που θα αποκαλυφθεί στην συνέχεια. Τέλος τον φαντάστηκα μελαχρινό με μαύρα μάτια και να τονίσω την "μαύρη" του πλευρά.

Gabriel ή Stefan; Επέλεξε έναν από τους δυο και αιτιολόγησε την απάντηση σου.

Παρότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την Melody, αν πρέπει να επιλέξω έναν, αυτός είναι ο Stefan. Όχι επειδή την αγαπάει κι πολύ, αλλά γιατί δεν έχει έστω και ένα μικρό κομμάτι κακίας στην ψυχή του. Ζηλεύει κι αυτός εννοείται. Αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει την Melody εσκεμμένα να νιώσει άσχημα, ούτε θα πήγαινε με το μέρος των δαιμόνων.

Δυο κεφάλαια από την ιστορία σου τα έχεις ονομάσει "Η ιστορία των ουρανών" και "Η ζωή και η ιστορία των αγγέλων". Από τις πληροφορίες που μας δίνεις σε αυτά τα κεφάλαια κατάλαβα ότι άντλησες πληροφορίες από την Αγία Γραφή και τα όσα μας έμαθαν στο σχολείο την ώρα των θρησκευτικών. Πόσο δύσκολο ήταν να εντάξεις αυτές τις πληροφορίες στην ιστορία σου;

Λοιπόν, στην αρχή δεν είχα σκοπό να θίξω θέμα θρησκείας.. Ήθελα να το αφήσω στον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά, μιας και δεν είναι όλοι Χριστιανοί. Εν τέλη όντως έκανα έρευνα. Πρώτα κάθισα και σκέφτηκα το τι θέλω να προσθέσω στην ιστορία, το τι με βοηθάει στην συνέχεια της και φυσικά το τι δίνει πληροφορίες στους αναγνώστες για να αρχίσουν σιγά σιγά να πλάθουν σενάρια μόνοι τους. Όταν τελικά συνέταξα τα θέματα που έπρεπε να ψάξω, έκανα έρευνα στο ίντερνετ, όχι στην Αγία Γραφή. Βρήκα διάφορες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και χρησιμοποίησα ο,τι με βόλευε πιο πολύ για την πλοκή. Όλα αυτά αφορούν το κεφάλαιο "Η ιστορία των ουρανών". Στο άλλο κεφάλαιο "Η ζωή και η ιστορία των αγγέλων" τα πραγματικά στοιχεία είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα σε αυτό το κεφάλαιο είναι αποκυήματα της φαντασίας μου.

Η εύρεση των πληροφοριών αυτών αλλά και η επιλογή των πιο κατάλληλων, ήταν μια κάπως δύσκολη υπόθεση για μένα καθώς έπρεπε για κάμποσες μέρες να κάνω έρευνες και να κρατάω σημειώσεις σε όλο τον ελεύθερο μου χρόνο.

Στην ιστορία βλέπουμε πως η πρωταγωνίστρια (Melody) βλέπει πολύ συχνά στον ύπνο της όνειρα που έχουν κάποια σημασία. Πιστεύεις πως και στην πραγματικότητα τα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι σημαντικά και ότι κάτι θέλουν να μας δείξουν;

Τα όνειρα σε έναν φανταστικό κόσμο και στην πραγματικότητα έχουν τεράστια διαφορά. Όντας μια ονειροπόλα κοπέλα, θα ήθελα πολύ τα όνειρα να ήταν κατά κάποιον τρόπο "προφητικά". Ωστόσο πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Νομίζω πως τα όνειρα έχουν να κάνουν με το ασυνείδητο μας, με αυτά που μας απασχολούν, με αυτά που σκεφτόμαστε.

Διαβάζοντας την ιστορία είδα πως η Melody αδυνατεί να ξεχάσει τον Stefan ο οποίος είναι η πρώτη της αγάπη. Θεωρείς πως και στην πραγματικότητα η πρώτη μας αγάπη μένει χαραγμένη για πάντα μέσα μας;

Η πρώτη αγάπη.. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένας πιο σαφής ορισμός. Η πρώτη αγάπη, όχι με την έννοια του πρώτου σκιρτήματος, αλλά με την έννοια της πρώτης αληθινής και γεμάτης αγνά συναισθήματα αγάπης.

Ναι αυτή η αγάπη είναι αδύνατον να την προσπεράσουμε, να την ξεχάσουμε. Ο έρωτας και τα έντονα συναισθήματα, προφανώς και θα φθαρούν κάποια στιγμή, αλλά η έγνοια μας προς αυτό το πρόσωπο ποτέ.

Θεωρητικά μιλώντας πάντα. Αν μπορούσες να γίνεις άγγελος ή δαίμονας, τι θα επέλεγες και γιατί;

Δεν χρειάζεται καν να το σκεφτώ. Αν μπορούσα να γίνω ή άγγελος ή δαίμονας, εννοείται πως θα επέλεγα την Αγγελική πλευρά κι αυτό γιατί θέλω να πιστεύω πως έχω έναν σχετικά αγαθό χαρακτήρα. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να κάνω άσχημες πράξεις. Εξάλλου μ'αρέσει να προστατεύω τους αγαπημένους μου και να αλληλεπιδρώ με άλλα άτομα.


Συνέντευξη: Αγγελική Δρακάκη
Επιμέλεια: Βασιλική Μπούζα-
Χριστίνα Μιχελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname