Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Συνέντευξη με τον Γιώργο Πανταζώνα.

      Αγαπημένοι αναγνώστες,
με ιδιαίτερη χαρά  σας 
προσκαλούμε να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι μαζί με το βιβλίο "Φανταστικά" την πρώτη συγγραφική δουλειά του κύριου Γιώργου Πανταζώνα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, και αδημονεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βιβλιοθήκης σας.

Ελάτε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την καθημερινότητα και την πηγή έμπνευσης συγγραφέα.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΜε καταγωγή από τη Σούρπη του Βόλου,εγκαταστάθηκα στην Αθήνα τα τελευταία 12 χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή σπούδασα Fashion Styling, Fashion Marketing και Visual Merchandising, ενώ αργότερα ασχολήθηκα και με τη φωτογραφία.

Η μόνιμη διάθεση για πειραματισμό και η διαρκής ανάγκη εξέλιξης, με έφεραν σε επαφή με εξίσου δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους, όπου οι συνεργασίες μαζί τους μου επιβεβαίωσαν πως ακολουθώ μια κατεύθυνση απόλυτης προσωπικής ικανοποίησης.

Αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στον χώρο της παρουσίασης ρούχων και διδάσκω Visual Merchandising στη Pansik.

Η καθημερινή μου έρευνα για έμπνευση στον τομέα της μόδας και της τέχνης, βρίσκεται διαθέσιμη στις ιστοσελίδες μου, www.stylists.gr & www.merchandising.gr.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο, με τίτλο «Φαναστικά«, από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι μοιρασμένος ανάμεσα στη βιβλιοφαγία, την αναρρίχηση και το ποδήλατο στην πόλη.
Γιώργο; Πανταζώνας

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΚαλησπέρα σας κύριε Πανταζώνα καλώς ήρθατε στους Θεματοφύλακες Βιβλίων και ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που δεχτήκατε να δώσετε στο blog μας. 

Κύριε Πανταζώνα, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον συγγραφέα; 

Δεν υπάρχει τίποτε που να διαφοροποιεί το Γιώργο ως άνθρωπο και ως συγγραφέα. 

H καταγωγή μου είναι από τη Σούρπη της Μαγνησίας. Είμαι 34 ετών, και τα τελευταία 14 χρόνια κατοικώ στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιούμαι στο χώρο της μόδας. 

Διδάσκω επιμέλεια βιτρίνας και παρουσίασης ρούχων στη Pansik. 

Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο στην πόλη, το διάβασμα, και οι ενασχόληση με ενεργειακές θεραπείες. 

Είσαστε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο της συγγραφής. Πως έγινε το ξεκίνημα σας; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε; 

Τα τελευταία τρία χρόνια, είχα την τιμή και τη χαρά, να αποτελώ μέρος της συντακτικής ομάδας ενός υπέροχου ηλεκτρονικού “ενημερωτικού” χώρου, του savoirville.gr. Η ευκαιρία μου δόθηκε από τη Γεωργία Κωτσιοπούλου (ιδρύτρια του site) κατά τη διάρκεια μιας συνεργασίας μας, γεγονός που με εισήγαγε στη φιλοσοφία της αρθρογράφησης. 

Ο λόγος που με ώθησε να γράψω το φανταστικά, ήταν μια ειλικρινής και πλήρως απαλλαγμένη από στοιχεία επίκρισης πρόθεση, να επανεξετάσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε, το σύγχρονο τρόπο ζωής μας. 

Να προσεγγίσουμε τον τρόπο που ο καθένας από εμάς, συγγράφει μέσα από την πένα των σκέψεων και των πράξεων του, τη δική του εκδοχή της ιστορίας που δημιουργείται μέσα από κάθε λεπτό που περνά. 

Με απλά λόγια ήθελα να δημιουργήσω μια υπενθύμιση, πως όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό τον κόσμο φανταστικό, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και τις γενιές που ακολουθούν, μέσα από τον τρόπο ζωής μας. 

Το βιβλίο σας “Φανταστικά”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Πως νιώσατε όταν το είδατε να παίρνει το δρόμο της έκδοσης; 

Φανταστικά! 

Είναι πραγματικά υπέροχο να σε υιοθετεί στη συγγραφική του οικογένεια, ένας εκδοτικός οίκος τέτοιου ιστορικού αλλά και ταυτόχρονα ποιοτικού μεγέθους. Αυτή η συνεργασία όμως, δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει πάρει σάρκα και οστά, αν δεν υπήρχε η υποστήριξη, η αγάπη και η παρότρυνση της Λαμπρινής Νάνου και του Μίλτου Πασχαλίδη. Τους ευχαριστώ και τους δυο ολόψυχα, για όλα όσα έκαναν για το βιβλίο και εμένα. 

Διαβάζοντας την περίληψη του βιβλίου, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα βιβλίο-πρόκληση, όπου μας βάζετε να θέσουμε θεμελιώδη ερωτήματα για τον εαυτό μας. Πως προέκυψε η ιδέα ενός τέτοιου βιβλίου; 

Κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που αποφασίζεις να γράψεις και να απευθυνθείς στο κοινό, καλείσαι να δώσεις μια σειρά από απαντήσεις σχετικά με τους λόγους που το κάνεις, το που απευθύνεσαι και που αποσκοπείς. Πιο απλά, γιατί θεωρείς πως κάποιος καλείται να μπει στη διαδικασία να το διαβάσει και τι θα του προσφέρει, ως αντάλλαγμα για το χρόνο που θα επενδύσει σε αυτό. 

Θεωρώ ότι σε μια τόσο “καθαρτική” χρονική περίοδο, όλοι μας έχουμε την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά με την προσωπική μας αλήθεια. Ολόκληρος ο κόσμος κινείται από μια έντονη τάση αυτοβελτίωσης και αναζήτησης υλικών σκέψης και περισυλλογής, περισσότερο απαιτητικά από ότι παλαιότερα, αποτέλεσμα της αντιληπτικής του διεύρυνσης και ωρίμανσης. 

Είναι ένα εγχειρίδιο πνευματικής ανησυχίας, που φιλοδοξεί να υπενθυμίσει στον κάθε αναγνώστη, τη σπουδαιότητα που περικλείει όχι μόνο για τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και την ιστορία που αυτή τη στιγμή γράφεται. 

Υπάρχει κάποιο ηθικό δίδαγμα που θα θέλατε να μεταδώσετε στους αναγνώστες σας, μέσα από το έργο σας; 

Είναι περισσότερο ένα είδος ερωτήματος παρά συμπεράσματος, που έχει ως εξής: 

Αν ένα βιβλίο μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει το ερέθισμα, προκειμένου να (ξανά) θυμηθείς ότι έχεις άπειρες δυνατότητες και ότι μπορείς κυριολεκτικά να κάνεις τον κόσμο φανταστικό, χωρίς όμως να επικαλείσαι ¨δικαιολογίες”, θα αποδεχόσουν μια τέτοιου είδους πρόκληση ή θα αρνιόσουν συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο ζωής που ακολουθείς μέχρι τώρα; 

Πόσο σημαντικοί ήταν για εσάς οι κοντινοί σας άνθρωποι. Το περιβάλλον σας ήταν υποστηρικτικό; 

Η οικογένεια μου, βρισκόταν και πάντα βρίσκεται στο πλευρό κάθε νέας εκφραστικής και δημιουργικής μου απόπειρας. Τους χρωστάω τα πάντα. 

Το κάθε πρόσωπο που την αποτελεί, μέσα από την διαφορετικότητα του χαρακτήρα, τη ξεχωριστή φιλοσοφία σκέψης και τη εγκαρδιότητα της έκφρασης του, αποτελεί για εμένα ένα καθημερινό και ζωντανό βίωμα, μιας αυθεντικής και άπλετης αγάπης. 

Είμαι ευγνώμων που γαλουχήθηκα από ανθρώπους με τέτοια ποιότητα. 

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς τη συγγραφή; 

Έχοντας πάρει μια μικρή γεύση από τον κόσμο της συγγραφής, σαφέστατα δεν θα μου ήταν ευχάριστο, ούτε επιθυμητό να το χάσω από τη ζωή μου. 

Ωστόσο στο σημείο αυτό, θα ήθελα να γνωστοποιήσω και την ύπαρξη μιας διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας με τους αναγνώστες στο διαδίκτυο. Μέσα από το www.fantastika.gr, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους στίγμα, τη δική τους σκέψη, τη δική τους ενέργεια σε μια προσπάθεια που με τη βοήθεια της συλλογικής πρόθεσης, έχει τη ικανότητα να κάνει τον κόσμο μας φανταστικό. 

Πέρα από το ταλέντο, ο συγγραφέας χρειάζεται και εμπειρία για να συγκινήσει τον αναγνώστη; 

Ο κάθε αναγνώστης, αναζητά ή καλύτερα απαιτεί μέσα από το περιεχόμενο ενός βιβλίου, μια εξέλιξη σκέψης, ένα βαθύτερο προβληματισμό για την εκγύμναση των εγκεφαλικών μυών ή απλά λίγες στιγμές απόδρασης από την έντονη καθημερινότητα του. 

Μετά τη δημιουργία του διαδικτύου, ο μέσος αναγνώστης διαβάζει καθημερινά πολύ περισσότερες σελίδες από ότι παλαιότερα, γεγονός που τον έχει κάνει απαιτητικότερο. Η εμπειρία δεν θεωρώ ότι αρκεί και το ταλέντο δεν είναι ικανό να σε πάει βαθύτερα, αν η πρόθεση σου δεν είναι πλήρως εξευγενισμένη και πλήρως απαλλαγμένη από διεκδίκηση φήμης και εμπορικότητας. 

Η προσέγγιση μου ως η νέα φόρμουλα επιτυχίας στο τρόπο συγγραφής και επικοινωνίας με τον αναγνώστη-ενδιαφερόμενο, είναι η ποιότητα της αλήθειας του περιεχομένου που καταθέτεις και το μέγεθος του οράματος που το συνοδεύει σε μια ευρύτερη κλίμακα. 

Για το κλείσιμο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την συνέντευξη. Θα ήθελα να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα για εσάς αλλά και για το βιβλίο σας. Θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες σας, σε όλους εκείνους που θα διαβάσουν το βιβλίο σας αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.Ένα βίντεο από τους Θεματοφύλακες Βιβλίων, για τον συγγραφέα, κύριο Γιώργο Πανταζώνα και το βιβλίο του "Φανταστικά" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πάντα έμπνευση και δημιουργικότητα ενώ κάθε συγγραφική δουλειά να είναι καλοτάξιδη και να  στέφεται από επιτυχία.Συνέντευξη :Νεκταρία Πουλτσίδη
Επ.Βίντεο : Νάγια Γ. Μητροπούλου
Επιμέλεια: Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname